Bugacpuszta Kunsági Nemzeti Park

A Duna-Tisza közi Hátság közepén terül el a nemzeti park legnagyobb területe, Bugac, ahol egymást váltják a szélbarázdák és az éles gerincű meredek homokbuckák. A legmagasabb buckákat az itt élők el is nevezték: Messzelátó-hegy, Lóállás, Betyár-állás, Pipagyújtó-hegy. Érdemes megtekinteni a pásztormúzeumot, továbbá egy bugaci csárdaélménnyel is gazdagabbak lehetünk.

Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark

Az anyafölddel való kapcsolat egyik módja, ha megismerjük eleink történetét és nem feledjünk el múltunkat. Ismételjük el ezt számtalanszor, mert értékes jövőnk csak így lehet. Az ópusztaszeri Emlékpark, első „országgyűlésünk” helyszíne, ennek a gondolatiságnak a megerősítésére vállalkozik évtizedek óta.

Szegedi kirándulás

A Napfény Városa kiváló úticél lehet egy tartalmas kiránduláshoz. A Szegedi Dóm vagy éppen a felújított zsinagóga csodálatos építészeti öröksége mellett érdemes a Vadasparkot is meglátogatni – többek között. A kulturális programok közül kiemelkedik a Szegedi Szabadtéri Játékok eseménysorozata. Ne felejtsük el megkóstolni a híres szegedi halászlevet se!