Konecsni György Helytörténeti Gyűjtemény

Ha érdekli Kiskunmajsa és a térség történelme, akkor kiváló programlehetőség a helyi múzeum meglátogatása. A tárgyi emlékek mellett olyan dokumentumok is megtekinthetők, mint a 1837-es alapító oklevél másolata. Kuriózumnak számít az 1945-ben a közeli Kígyóspusztán kényszerleszállást végzett amerikai bombázó darabjaiból álló tárlat. Emellett Konecsni György kétszeres Kossut-díjas művész reklámplakátjait is megtekinthetik az érdeklődők.

Tájház

Múzeumhoz szervesen kapcsolódó építészeti érték a Tájház, mely Kiskunmajsa egyik legrégebbi építészeti emléke. Az 1850 körül épült nádtetős, három osztatú, közép padkás, szabad-kéményes építmény a Kiskunság jellegzetes népi, építészeti emléke a XVI. századtól. A Tájház fontos szerepet tölt be Kiskunmajsa egykori sajátos életvitelének, és építészeti stílusának megőrzésében, és bemutatásában. Előzetes bejelentkezés alapján tekinthető meg.

56-os Múzeum és Kápolna

Hazánk első és egyetlen ’56-os múzeumát Pongrátz Gergely, a Corvin-köz egykori főparancsnoka alapította. Miután kényszerű száműzetéséből hazatért, egyik legfontosabb célja volt, hogy létrehozzon egy olyan kiállítást, amelyben helyet kapnak az 56-os forradalomhoz és szabadságharchoz kapcsolódó dokumentumok, ereklyék, fotók, és mindaz, ami a magyar történelem egyik legcsodálatosabb eseményéhez kötődik.

Sörös korsó és Sörös pohár gyűjtemény

Közel hat évtizedes gyűjtőmunka eredményeként, több mint 900, a világ 30 országából származó sörös korsó és sörös pohár tekinthető meg Kis Tibor magángyűjteményében. A kiállítás érdekessége, hogy mindegyik poharat és korsót barátaitól, ismerőseitől, politikusoktól, művészektől, sportolóktól kapta. Tel.: + 36 77 481 396