56-os Múzeum és Kápolna

A Kiskunmajsán található, hazánk első és egyetlen 56-os múzeumát Pongrátz Gergely, a Corvin köz egykori főparancsnoka alapította. Miután kényszerű száműzetéséből hazatért, egyik legfontosabb célja volt, hogy létrehozzon egy olyan kiállítást, amelyben helyet kapnak az 56-os forradalomhoz és szabadságharchoz kapcsolódó dokumentumok, ereklyék, fotók, és mindaz, ami a magyar történelem egyik legcsodálatosabb eseményéhez kötődik.

Az 56-os Kápolnát az 1956-os forradalom-és szabadságharc mártírjainak emlékezetére állították. A kápolnát Csete György Kossuth-díjas építész tervezte, az alapkövet 2001-ben fektették le. A kápolna szentelése 2002 nyarán történt meg, melyet Bábel Balázs kecskemét-kalocsai érsek, Gyulai Endre csanád-megyei püspök és Tempfli József nagyváradi püspök
végeztek. A kápolna védőszentje Kapisztrán Szent János, akinek ünnepe október 23-án van. Belül látható azoknak a névtáblája, akiket a hatalom az 56-os forradalom-és szabadságharcban való részvételük miatt kivégeztetett.

(Forrás: www.56-osmuzeum.hu)

Szállás Kiskunmajsán

Üdülőt, apartmant, szállást keres Kiskunmajsán? Válassza a Feró Lak vendégházat és Tanyát a kiskunmajsai termál gyógy- és élményfürdő mellett. SZÉP kártya elfogadóhely, gyermekbarát szállás, a vidéki üdülés szerelmeseinek, billiárd, asztalitenisz, bográcsozási  és grillezési lehetőséggel.

Megközelítés

Kiskunmajsa az Alföldön, Bács-Kiskun Megyében, Kiskunfélegyházától 22 km-re délre, Kiskunhalas irányába található. Budapestről az M5-ös autópályán - vagy 5-ös főúton - közelíthető meg. Dunántúlról a bajai, a szekszárdi vagy a dunaföldvári Duna hidakon keresztül,  Debrecen felől pedig a 4-es főúton Szolnokig majd onnan országúton Kiskunfélegyházán át. + térkép

Kapcsolat

Feró Sándor
Tel.: 30/9786-399
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Feró Lak:
Cím: 6120 Kiskunmajsa, Csillag u.2.
GPS: Sz.: 46.519813, H.: 19.745866

Feró Tanya:
6120 Kiskunmajsa-Bodoglár, Tanya 99.
GPS: Sz.: 46.50581, H.: 19.68069