Bodoglári homokbuckák

A 720 hektáros, igazi kiskunsági buckavidéket 1984-től védetté nyilvánították. A területen kijelölt utak vezetnek a legszebb, legjellegzetesebb helyekre. Nyár elején a virágzó árvalányhaj is látható itt. Az északnyugati, délkeleti irányba rendeződött, meredek oldalú buckák minden évszakban sok szépséget rejtenek: bennszülött, pannon jellegű és kontinentális elemekben gazdag, nyílt homokpuszta gyepet és galagonyás-nyáras erdőfoltokat találunk. Amikor tavasszal virágba borul, feledhetetlen látvány.

A cserjék között az egybibés galagonya, a sóskaborbolya, a kökény, a varjútövisbenge, a lágy szárú növényfajok közül a homoki csenkesz, a homoki kikerics, a tartós és kései szegfű, boglyas fátyolvirág, a homoki ternye, a báránypirosító, a homoki imola, a csikófark, a deres fényperje, a pusztai kutyatej, a naprózsa fordul elő. A terület legféltettebb állattani értéke az igen ritka ugartyúk, magyarországi állományának nagy része él a Kiskunságban. A buckavidék szabadon látogatható.

Forrás: (http://www.vendegvaro.hu/bodoglari-homokbuckak-kiskunmajsa)

Szállás Kiskunmajsán

Üdülőt, apartmant, szállást keres Kiskunmajsán? Válassza a Feró Lak vendégházat és Tanyát a kiskunmajsai termál gyógy- és élményfürdő mellett. SZÉP kártya elfogadóhely, gyermekbarát szállás, a vidéki üdülés szerelmeseinek, billiárd, asztalitenisz, bográcsozási  és grillezési lehetőséggel.

Megközelítés

Kiskunmajsa az Alföldön, Bács-Kiskun Megyében, Kiskunfélegyházától 22 km-re délre, Kiskunhalas irányába található. Budapestről az M5-ös autópályán - vagy 5-ös főúton - közelíthető meg. Dunántúlról a bajai, a szekszárdi vagy a dunaföldvári Duna hidakon keresztül,  Debrecen felől pedig a 4-es főúton Szolnokig majd onnan országúton Kiskunfélegyházán át. + térkép

Kapcsolat

Feró Sándor
Tel.: 30/9786-399
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Feró Lak:
Cím: 6120 Kiskunmajsa, Csillag u.2.
GPS: Sz.: 46.519813, H.: 19.745866

Feró Tanya:
6120 Kiskunmajsa-Bodoglár, Tanya 99.
GPS: Sz.: 46.50581, H.: 19.68069